Tuinarchitectuur

inventariseren en oriënteren

Al snel na de oprichting van Abbing in 1892 begon grondlegger Jan Abbing tuinen aan te leggen.Dat waren voornamelijk landgoederen in de omgeving van Zeist, maar al snel ook verder in het land. De afdeling ontwikkelde zich en de hoveniers kregen steeds meer opdrachten, zelfs van het Koninklijke huis. Je kunt dus wel zeggen dat tuinen in al haar facetten in de genen van ons bedrijf zitten.

Een enthousiast team van tuinontwerpers, werkvoorbereiders en hoveniers is ook nu dagelijks bezig met het ontwikkelen en uitwerken van tuinplannen. In een persoonlijk gesprek met u inventariseren wij wat Abbing voor u kan betekenen op het gebied van:

  • Tuinontwerp
  • Beplantingsplan
  • Tuinaanleg
  • Tuinonderhoud
  • Tuinadvies
  • Tuinrenovatie

U bent van harte welkom, om onder het genot van een kop koffie, samen met een van onze tuinontwerpers, te komen praten. Een gesprek bij ons op het bedrijf is altijd vrijblijvend en gratis. Maak wel eerst even een afspraak, dan weet u zeker dat wij u te woord kunnen staan. Tel. 0343 514777.
Wij komen ook graag bij u ter plaatse in de tuin kijken. Informeert u dan naar de bezoekkosten.

Ontwerp- beplantingsplan

Tuinontwerp

Nadat u een afspraak heeft gemaakt gaat een van de tuinontwerpers van Abbing met u om tafel zitten en inventariseert uw wensen. Hij vertaalt deze en maakt in eerste instantie een lijnenplan (schets ontwerp). Deze wordt u gepresenteerd en wanneer u akkoord gaat met dit plan, wordt in samenspraak met u, een beplantingsplan samengesteld.

Beplantingsplan

De beplanting is belangrijk, want deze zal in ieder seizoen sfeer in uw tuin geven. Ook reeds aanwezige beplanting kan in het nieuwe ontwerp worden toegepast. Aspecten die een rol spelen zijn ondermeer de grondsoort, standplaats (schaduw, zon). Bij de beplantingskeuze spelen hoogte, bloeitijd, kleur, geur, textuur en uitstraling een rol. Wij houden ook rekening met de beschikbare tijd voor onderhoud, die u heeft. Wanneer u tevreden bent met uw nieuwe plan en u wilt zelf de tuin aanleggen, dan betaalt u de ontwerpkosten, zoals deze van te voren zijn afgesproken. Wilt u liever dat Abbing de uitvoering van de aanleg gaat verzorgen, dan maken wij graag een offerte op maat voor aanleg van uw tuin.

Alleen een beplantingsplan

Uiteraard kunt u ook alleen een beplantingsplan laten samenstellen voor een reeds bestaande tuin of gedeelte hiervan. Wilt u meer informatie over deze mogelijkheid en de kosten, neemt u dan contact met ons op via telefoon 0343 514777.

>> Tuinaanleg

Ik wil graag een afspraak maken met een tuinontwerper van Abbing

(Graag ook uw adresgegevens en telefoonnummer noteren)

 

0343-514777
ma. t/m vrijdag 08:30 uur – 17:00 uur
Zaterdag : op afspraak
’s avonds:  op afspraak

Privacy